De Meeuw

Hoe help je een meeuw in nood?

Heb je een (gewonde) meeuw gevonden? Lees hier wat je kunt doen.

Zilver- en kleine mantelmeeuwen broeden regelmatig op (platte) daken en  de jongen vallen er ook vaak af, of springen er af wanneer het op het dak te heet is. Wat te doen als je een (gewonde) meeuw vindt? Hieronder vindt je alle informatie.

Meeuwennesten verstoren of weghalen is verboden. Je kunt het beste na het broedseizoen zorgen dat het dak ontoegankelijk wordt voor broedende meeuwen.

Hoe help je een jonge meeuw?

Meeuwenpullen die nog dons hebben, en op de grond gevallen zijn kun je terugplaatsen als dat mogelijk is, anders de dierenambulance bellen.

Jonge meeuwen die al in de veren zitten, worden nog enige tijd door hun ouders op de grond bijgevoerd. Je kunt dus jonge meeuwen tegenkomen in je tuin of bijvoorbeeld op het industrieterrein van je bedrijf. Laat deze jongen met rust, en loop er met een boog omheen. De ouders verdedigen hun jong als er gevaar dreigt, door schijnaanvallen uit te voeren.

Zit een jonge meeuw op een gevaarlijke plek en durf je niet het jong zelf op een veilige plek te zetten, bel dan de plaatselijke dierenambulance.

Als je broedende meeuwen op het dak hebt, bekijk dan deze site over Scholeksters op het dak. Daarin staan tips die ook voor meeuwen gelden!

Contact

info@wildopvang.nl

Bij een wild dier in nood:
Landelijk meldnummer Dierenambulance: 144
Zoek een lokale Dierenambulance
Zoek een vogel- of dierenopvang

Stuur Wildopvang.nl een bericht

12 + 13 =