Watervogels

  • Jonge eendjes, gansjes, zwaantjes, fuutjes, meerkoetjes of waterhoentjes kunnen verweesd of verlaten zijn. Weet je zeker dat er geen ouders in de buurt zijn, probeer het diertje dan te vangen en zet het in een doosje met een kruikje (gemaakt van een drinkflesje gevuld met warm water en gewikkeld in een thee- of handdoek). Geef deze jonge vogels geen eten of water maar wacht op de dierenambulance. Zet deze jonge watervogels zeker niet in een badje! Jonge watervogels hebben nog geen ontwikkelde vetklier om zichzelf in te vetten en waterdicht te zijn, dat regelt de moeder en bij afwezigheid dus nooit in water plaatsen. Lukt het vangen niet, bel de dierenambulance voor advies.
  • Is een jonge watervogel verstrikt in visdraad of wordt het belaagd door meeuwen of kraaien, dan kunt u de dierenambulance bellen.  
  • Broedt er een eend op uw dak, balkon, bloembak of afgesloten tuin,? Bel dan de dierenambulance. Als de eieren uitgekomen zijn en de eendjes geen toegang tot water hebben, krijgt u van de dierenambulance advies op maat.
Delen = lief!